1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gulaş tarifi

Gönderilme zamanı: 07 May 2013 14:31
gönderen mimoza
Macar mutfağından harika bir lezzet...

Malzemeler
1,5 kg kuşbaşı et
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı ince doğranmış soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tatlı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı acı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
4 adet domates
1-2 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı dereotu
Tuz
Hazırlanışı
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.
Afiyet Olsun :D



























altının gram fiyatı
cumhuriyet altını
tam altın
ata altın
cumhuriyet altın fiyatı
ata lira