İyi Mangal Yapmanın Sırları / Lezzetli Mangal Yapmak
Gönderilme zamanı: 12 May 2013 00:59
1-Beyaz eti tercih edin. Tercihiniz kırmızı etse az yağlı olması tercih sebebi olmalı.
2-Etleri pişirmek için odun kömürü kullanılmalı. Kozalak, ladin ağacı ve tezek gibi alevsiz yakıtlar riskli.
3-Kömür közüyle etler arasında en az 15 cm olmalı. Etler alevle temas etmemeli.
4-Etler terbiye edilirken sirke, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu kullanılmalı.
5-Çiğ ve pişmiş etler 0-4 derece sıcaklıkta muhafaza edilmeli.
6-Çiğ ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeden kapalı kutularda muhafaza edilmeli.
7-Etlerin yanında mutlaka söğüş, salata benzeri ek besinler yer almalı.
8- Sıcak havalarda alkol, gazlı içecekler yerine, ayran, limonata gibi daha hafif içecekler tercih edilmeli.
9-Etleri kestiğimiz doğrama tahtalarında salata ekmek gibi gıdaları kesilmemeli.
2-Etleri pişirmek için odun kömürü kullanılmalı. Kozalak, ladin ağacı ve tezek gibi alevsiz yakıtlar riskli.
3-Kömür közüyle etler arasında en az 15 cm olmalı. Etler alevle temas etmemeli.
4-Etler terbiye edilirken sirke, süt, yoğurt, sıvı yağ, limon suyu kullanılmalı.
5-Çiğ ve pişmiş etler 0-4 derece sıcaklıkta muhafaza edilmeli.
6-Çiğ ve pişmiş gıdalar birbirine temas etmeden kapalı kutularda muhafaza edilmeli.
7-Etlerin yanında mutlaka söğüş, salata benzeri ek besinler yer almalı.
8- Sıcak havalarda alkol, gazlı içecekler yerine, ayran, limonata gibi daha hafif içecekler tercih edilmeli.
9-Etleri kestiğimiz doğrama tahtalarında salata ekmek gibi gıdaları kesilmemeli.